Εκδόσεις γράμματα
Ο λογαριασμός μου
Η Βιβλιοθήκη μου
 Το Καλάθι μου
Ολοκλήρωση αγοράς 
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδόσεις γράμματα
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Κείμενα για την αναρχία
Κείμενα για την αναρχία
6,36€
 
 
Νέα λύση για τον βιβλιοπώλη
 
Ρυθμίσεις ασφαλείας
 


Safe redirect to Eurobank
 
Σλάβομιρ Μρόζεκ

Ο Σλάβομιρ Μρόζεκ γεννήθηκε το 1930 στο Μπορζέτσιν, στην Πολωνία, Το 1957 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με σατιρικά διηγήματα, με τον τίτλο Ο ελέφαντας. Ακολούθησαν θεατρικά έργα Τάνγκο, Εμιγκρέδες και Στριπτίζ, με τα οποία αναγνωρίστηκε διεθνώς. Το 1963 αυτοεξορίστηκε και έζησε για πολλά χρόνια στην Ιταλία και το Παρίσι, κι αργότερα στο Μεξικό. Το 1996 επέστρεψε στην Πολωνία, το 2008 εγκαταστάθηκε στην Νίκαια της Γαλλίας, όπου και πέθανε τον Αύγουστο του 2013.

Είπαν για τον Σλάβομιρ Μρόζεκ:
«Ο Μρόζεκ είναι χιουμορίστας –δηλαδή τα παίρνει όλα πολύ στα σοβαρά. Είναι σατιρικός –δηλαδή χλευάζει τον κόσμο, για να τον κάνει καλύτερο. Είναι ένας συγγραφέας του παράλογου –δηλαδή προκαλεί με το παράλογο την κοινή μας λογική».
Μαρσέλ Ράιχ-Ρανίτσκι

«Είναι λαμπρός σατιρικός διηγηματογράφος. Όχι απλώς ένας από τους πολλούς σατιρικούς συγγραφείς της μεταπολεμικής πολωνικής λογοτεχνίας, αλλά σε οικουμενικό επίπεδο». Τόμας Ρότσιλντ
Frankfurter Rundschau

«Ένας μεγάλος συγγραφέας, που σήμερα θεωρείται πια κλασικός, με θεατρικά επιτεύγματα εφάμιλλα του Ντύρενματ και του Ιονέσκο. Μρόζεκ –ο μέγας δεξιοτέχνης του γκροτέσκου και του παράλογου, ο σατιρικός και βαθιά ηθοπλαστικός».
Rheinische Post, Ντύσελντορφ

«Ο σκοπός της ζωής είναι η ίδια η ζωή» είπε ο Γκαίτε –αυτό όμως δε μας βοηθάει και πολύ. Ο Μρόζεκ αναλαμβάνει τις διευκρινίσεις. Στο μικρό αυτό βιβλίο καταπιάνεται με τις σπουδαιότερες αφηρημένες έννοιες που καθορίζουν τη ζωή μας, από την Αλήθεια, την Αναρχία και τον Ανθρωπισμό, μέχρι τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Πολιτική, τη Φύση και το Φόβο. Ο Μρόζεκ έχει μια απάντηση για όλα.
Προειδοποιούμε τους δύσπιστους ότι ο Μρόζεκ δε διαβάζεται χωρίς να προκαλέσει τρανταχτά –μεταφυσικά— γέλια. Οι πιο στενοκέφαλοι θα δουν τον κόσμο από τη σκοπιά ενός ποντικού στη φάκα. Οι πιο αδιάφοροι θα πρέπει να προετοιμαστούν για νύχτες αγρύπνιας, γιατί αυτά τα μικρά αριστουργήματα θα τους γεμίσουν μυστικές επισκέψεις».
Le Monde, Παρίσι

«Ένα ποιητικό αριστούργημα, μια φιλοσοφική Σφίγγα με ένδυμα δραματουργικό και πεζογραφικό. Αν υπήρχε κάτι σαν Καθαρτήριο του χιούμορ στη ζωή μας, ο Μρόζεκ θα ήταν ο πορτιέρης του…»
Χάιντς Μίλερ

«Οι σκέψεις του Μρόζεκ είναι τόσο παράδοξες, που γίνονται κατανοητές σε όλους».
Γκάμπριελ Λάουμπ, Die Welt, Βερολίνο

Βιβλιογραφία
Η ζωή για προχωρημένους Η ζωή για αρχάριους
Τάνγκο Το συμβόλαιο
Δεύτερη υπηρεσία Ο ελέφαντας
Εμιγκρέδες
 
Σκάκι και φαντασία- Νέα έκδοση
 
Bestsellers
 
Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού
Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα
Η εποχή της υποκρισίας
Μέση Αγγλία
Η χαμένη αναγνώστρια
Αχώριστοι εχθροί
Η θέση 7Α
Χίλιες διακόσιες ογδόντα μαύρες ψυχές (Κάτοικοι 1280)
Πετάει η μαμά μου!
Η άλλη άκρη του νήματος
Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
Τα πρώτα των 12 μηνών
Τα πρώτα των 36 μηνών
Παιδικά ευπώλητα βιβλία